Οταν οι αλλοι παραπονουνται για "ασχημες" χρονιες και κακοτυχίες, οι μελισσοκομοι που συνεργαζονται μαζι μας, απολαμβανουν μελισσια χωρις παθησεις, με διαρκως αυξανομενο πληθυσμο και με αυξημενη παραγωγη μελιου η οπως εμεις υποστηριζουμε οτι "οταν η προετοιμασία συναντα την ευκαιρια" τα αποτελεσματα ειναι απλως ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

ΜΕΛΙ-ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ -ΑΣΚΟΣΦΑΙΡΩΣΗ

Βρήκαμε καταχωρισμένο στο Blog "ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ" το κάτωθι.
++++
Μελισσοκόμος - ΛΥΚΟΜΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ - Μελίτη Φλώρινας

09/07/2008. Ο Σπύρος μόλις ειχε κόψει 20 παραφυάδες των 6 πλαισίων, και οι προβληματισμοί του την περίοδο αυτη ηταν:
1) Ανάπτυξη πληθυσμου.
2) Εξαλειψη Της Ασκοσφαιρωσης απο 4 κυψέλες
3) Η νωθρότητα των μελισσιων στο μελισσοκομείο.
4) Η εξαιρετικα φτωχη συγκομιδη μελιου που επικρατουσε απο περισυ και συνεχιζόταν και φέτος στην περιοχη.Η μονη ανθοφορία στην περιοχη την περίοδο αυτη ηταν τριφυλλι και καποια αλλα ανθη, αλλα δεν εβλεπε καμμια προκοπή. (Οπως και οι αλλοι μελισσοκόμοι της περιοχης).
5) Τρομοκρατημενός απο τα περυσινά καταστροφικά αποτέσματα απο την νομη στο πευκο, ηταν αποφασισμένος να κρατουσε μακρυα τα μελισσια του απο το πευκο φέτος.


Η προταση μας ηταν η εξης:
1) Ξεκινώντας τίς εφαρμογές κατ' αρχήν στίς παραφυάδες, να αρχίσει την δημιουργία ενος πολυ δυνατού "στρατού".
2) Να απαλλαγεί απο τήν Ασκοσφαίρωση.
3) Να αποκατασταθεί πλήρως η ευεξία των μελισσών.
4) Να παρακολουθούμε τα αποτελέσματα.

Εφαρμογές
10/7/2008 και 16/07/2008 με ενστάλλαξη επάνω και αναμεσα στα πλαίσια.
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν: Χυμοί Αλόης Βέρα Νο 15, Ταμπλέτες Γύρης Νο 26 και ταμπλετες Βιταμινων Β12 Νο 188. (Φυσικά της Forever Living Products).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1) Μία απίστευτη ωοτοκία κατα τον μήνα Ιο'υλιο, με εμμφάνιση εξαιρετικά ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ γόνου, παρά το γεγονός οτι η ωοτοκία των βασιλισσών απο τον Ιούνιο και επειτα μειώνεται.
2) Η Ασκοσφαίρωση εξαφανίστηκε τελείως απο τίς δύο κυψέλες, ενω στίς αλλες δύο εχει υποχωρήσει κατα 70%.
3) Ολες οι μέλισσες απέκτησαν μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΡΩΣΤΙΑ. (Τουρμπο Μέλισσες)
4) ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΑΘΗΣΗΣ
5) ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ. ΕΤΡΥΓΗΣΕ 10-12 κιλα Μέλι απο καθε κυψέλη, ενω οι αλλοι μελισσοκόμοι της περιοχής μετα βίας μπόρεσαν να συλλέξουν 2-5 κιλα μέλι ανα κυψέλη (Ιδιες συνθήκες ανθοφορίας και καιρου).


Ενας ενυπωσιασμένος Σπύρος, εζήτησε το πρόγαμμα περαιτέρω ενίσχυσης της άμυνας του οργανισμού των μελισσών για τίς επόμενες τρεις εβδομάδες διότι απεφάσισε να μεταφέρει το μελισσοκομειο ΣΤΟ ΠΕΥΚΟ και να απολαύσει ακόμη μεγαλύτερες ποσοότητες μελιου (πευκόμελου) φέτος.
Επεται συνέχεια..........

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ: "Ξέρεις με ειχε προβληματίσει η επιμονή σου για την χρησιμοποίηση ταμπλετων Γύρης της Forever, διότι εχω γύρη δικιά μου. Αντιλαμβάνομαι ομως οτι αυτές οι ταμπλέτες γύρης ειναι το κατι αλλο. Ετσι προτιμω πλεόν να τίς χρησιμοποιώ και να πουλω την δική μου Γύρη. Βγάζω και περισσότερα χρηματα ετσι...."

Ο Σπύρος αντεληφθη εγκαιρα πως
"ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ".
Οι αλλοι μελισσοκόμοι της περιοχης, παιδεύονται, χάνουν τα χρήματα και το κόπο τους και τους φταίει ο καιρός, η κακή ανθοφορία, η ΑΤΥΧΙΑ και παει λέγοντας. Πάντα καποιος αλλος η κάτι αλλο πρέπει να φταίει. Οχι πάντως εμείς......

Ο Σπύρος ομως, απεφάσισε και πηρε ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.
==========================================================================

Να λοιπον πως ενα κουραστικο, αγχώδες και ζημιογόνο επαγγελμα γίνεται ΑΠΟΛΑΥΣΗ & ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΑΠΙΧΕΙΡΗΣΗ με κόστος 1,50 ευρω ανα κυψέλη.

Η χαρά μας ειναι πραγματικα μεγάλη γιατί εχοντας τίς δυνατότητες να κανουμε την μελισσοκομία απολαυση και κερδοφόρα επιχειρηση, μοιραζομαστε αυτές τίς δυνατοτητες με τους μελισσοκόμους.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944 -710993
E-mail: info@bees-aloevera.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Με την σειρά μας ευχόμασε να αντιληφθουν το συντομώτερο τα πλεονεκτήματα και τίς επιδράσεις των προιοντων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, στον οργανισμό των μελισσων, και να απολαμβανουν και αυτοι τα αγαθα που προσφέρουν τοσο πλουσιοπαροχα οι μελισσες και η φύση.

Στήν διαθεσή σας
Παναγιώτης & Αρετή
Βαθύ Σάμου
Τηλεφ. 22730-28852, Κιν. 6972-230624

Δεν υπάρχουν σχόλια: